Activiteiten

In het kader van de stedenband vinden diverse soorten uitwisselingen plaats. Gemeentebestuurders, ambtenaren, scholieren, politieagenten, brandweerlieden, bankmedewerkers, kunstenaars en tal van anderen uit Temecula en Leidschendam-Voorburg hebben reeds een bezoek gebracht aan de beider zustersteden. Deze uitwisselingsbezoeken hebben geleid tot goede vriendschappen, uitwisselingen van kennis en een vergroot wederzijds begrip.

Hieronder een kalender met een overzicht van de activiteiten.

sep
11
di
Herdenking 9-11
sep 11 @ 07:00 – sep 13 @ 09:00

Op 11 september vindt in Temecula een herdenkingsceremonie plaats voor de aanslagen  van 11 september 2001 op doelen in Amerika, waaronder het WTC in New York. De plechtigheid vindt plaats rond Duck Pond bij het beeld ‘Singing in the Rain’, dat werd geschonken door inwoners van Voorburg. Het beeld is gemaakt door Frans Kokshoorn en een kopie van het beeld dat in Voorburg staat op de hoek Rozenboomlaan/Prins Bernardlaan.

Bij de plechtigheid in Temecula is op uitnodiging van de Temecula Sister City Association een vertegenwoordiging uit Leidschendam-Voorburg aanwezig.

okt
31
wo
Halloween
okt 31 @ 12:00 – 14:00

Pompoensnijden in Dorrepaal!

Al verschillende jaren een succesnummer, bedoeld voor leerlingen van de basisscholen groep 6, 7 of 8.

Gratis toegankelijk. Je mag je pompoen natuurlijk mee naar huis nemen!

Deze activiteit organiseren we in dankbare samenwerking met de Compaen en de locatie Dorrepaal.

jul
6
za
Viering 20 jaar stedenband
jul 6 @ 09:00 – 14:30

In 2013 bestaat de stedenband tussen Temecula en Leidschendam-Voorburg 20 jaar. Dit wordt op zaterdag 6 juli gevierd met tal van Amerikaanse activiteiten in en rond de Herenstraat in Voorburg. Ook wordt er een quilt onthuld die later in het jaar aan de stad Temecula zal worden aangeboden.

Later meer informatie op deze website.

mrt
23
zo
Uitwisseling scholieren uit Temecula
mrt 23 – apr 7 hele dag

Precieze data volgen nog.

Amerikaanse highschool leerlingen uit Temecula komen eind maart – begin april 2014 (spring break) ongeveer 10 dagen naar Voorburg en Nederland waar zij verblijven in de gezinnen van onze deelnemers . Voor hen wordt een aantrekkelijk programma samengesteld, bestaande uit bezoeken aan de scholen en aan o.a. Amsterdam, Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg. Er wordt ook veel tijd doorgebracht met de gastgezinnen en zo krijgen zij een goed beeld van het leven van Nederlandse leeftijdgenoten.

apr
27
zo
Uitwisseling scholieren naar Temecula
apr 27 – mei 12 hele dag

Precieze data volgen nog.

Begin mei 2014, tijdens de meivakantie, gaan de Voorburgse leerlingen (Dalton en Sint-Maarten) op tegenbezoek naar Temecula om daar het Amerikaanse gezinsleven te ervaren. In Californië staan bezoeken aan o.a. de verschillende High Schools, the City of Temecula, Los Angeles, de woestijn, het strand en de Pachanga indianen op het programma.

jul
7
za
Amerikadag 2018
jul 7 hele dag

Viering van het 25-jarig jubileum van de Stedenband met Temecula.