Dorrepaal maakt pompoenen voor Halloween

0

oktober 30, 2014 by admin

Met veel enthousiasme hebben 22 cliĆ«nten van Activiteitencentrum Dorrepaal Villa op woensdag 29 oktober pompoenen omgetoverd tot mooie of enge lantaarns. Deze Halloween activiteit is voor de 12e keer georganiseerd door de Werkgroep Stedenband Leidschendam-Voorburg – Temecula, ditmaal in de versierde kas van het Buitengoed op het terrein. De vele trotse en blije gezichten van de deelnemers waren de beloning voor de werkgroepleden die assisteerden bij dit feest.

Halloween is traditie met Allerheiligen
Halloween vindt traditioneel plaats op 31 oktober, de avond voor Allerheiligen. Het is een feest dat van oorsprong uit Europa komt, vooral in Amerika wordt gevierd maar ook weer hier in opkomst is. Kenmerken zijn zoetigheden, pompoenen, zwarte katten, magie, kwade geesten, spoken, skeletten en doodskoppen. Kleine kinderen verkleden zich als spoken, gaan met uitgesneden pompoenen als lantaarns langs de huizen en vragen om een traktatie of dreigen met een grap (trick-or-treat). De fraai uitgesneden en verlichte pompoenen staan ook in voortuinen of bij deuren.

Pompoen versieren
Ter gelegenheid van dit Halloweenfeest konden de cliƫnten van Dorrepaal op 29 oktober zelf pompoenen snijden. Deze gratis activiteit wordt al sinds 2003 georganiseerd door de Stichting Stedenbanden werkgroep Temecula, in samenwerking met Activiteitencentrum Dorrepaal.

Dorrepaal
Buitengoed Dorrepaal is een oude buitenplaats van drie hectare in Park Leeuwenbergh met een kas, kwekerij, tuinwinkel, theeschenkerij, dierweide en speeltuintje. Het is een activiteitencentrum van De Compaan waar mensen werken met een verstandelijke handicap.


0 comments

Sorry, comments are closed.