Prachtige Amerikadag in Herenstraat Voorburg

0

juli 8, 2018 by admin

Het zonnetje hielp natuurlijk enorm mee, maar de Amerikadag op 7 juli in de Herenstraat te Voorburg is een groot succes geworden. Muziekoptredens, een parade met oldtimers en een mooi geschenk van zusterstad Temecula aan Leidschendam-Voorburg maakten het een aangename dag in het Huygenskwartier.

De stedenband tussen Temecula en Leidschendam-Voorburg bestaat 25 jaar. Dit is gevierd met de Amerikadag in het oude centrum van Voorburg. De dag startte met een swingend optreden van de Voorburgse bigband Eastend Sixteen, gevolgd door een speciale optocht naar het voorbeeld van de traditionele “Fourth of July parades” in de Verenigde Staten. De drumfanfare van Forum Hadriani leidde de parade, waaraan een Amerikaanse oldtimer en enkele oude legervoertuigen en -motoren meededen. Wethouder Astrid van Eekelen en de cultureel attaché van de Amerikaans ambassade Adrian Pratt reden glunderend in een historische oldtimer mee.

Op het podium hoek Van Schagenstraat memoreerden Pratt en Van Eekelen de bijzondere banden tussen Amerika en Nederland, en tussen Temecula en Leidschendam-Voorburg. Zij onthulden een cadeau van de gemeente Temecula aan de gemeente Leidschendam-Voorburg: een schilderij door de Amerikaanse kunstenares Bonnie Martland met daarop een verweving van de City Hall in Temecula en de sluis in Leidschendam.

Na een flashmob van de jonge danseressen van The Dance Factory uit Voorburg, vonden nog live muziekoptredens plaats van Forever Young (met heerlijke muziek van Californische origine) en de Nederlands-Amerikaanse zangeres Marjorie Barnes en haar band Equinox. De laatste had als grote verrassing de bekende Nederlands-Engelse saxofonist Benjamin Herman (New Cool Collective) in de gelederen. Met een heerlijk, swingend optreden sloten Marjorie Barnes en Equinox deze prachtige Amerikadag af.

De festiviteiten werden georganiseerd door de werkgroep Temecula van de stichting Stedenbanden, in samenwerking met de ondernemers van het Huygenskwartier.

Foto’s door Michel Groen.


0 comments

Sorry, comments are closed.